Op korte termijn zijn we op zoek naar een adviseur voor het zelfstandig of in teamverband uitvoeren van projecten en adviesopdrachten op het gebied van archeologisch projectmanagement, beleidsondersteuning en gebiedsgericht onderzoek op land en/of onder water voor minimaal 24 en maximaal 40 uur per week.

In deze functie heb je, zo veel mogelijk aansluitend op je eigen ervaring, specialisatie of ambitie, binnen de werkvelden van Vestigia een eigen opdrachtenportefeuille. Opdrachten kunnen variëren tussen:

  • het adviseren over en begeleiden van archeologische projecten in het kader van planologisch- en bouwprojecten (land- en waterbodems);
  • het ontwikkelen en implementeren van archeologisch erfgoedbeleid in Nederland;
  • het uitvoeren van onderzoeks- of educatieve opdrachten.

Adviseurs van Vestigia opereren altijd vanuit hun eigen onderzoekservaring en affiniteit met het eigen vakgebied op het raakvlak van erfgoedbeleid, research en omgevingsmanagement. Ze weten de op het eerste gezicht soms tegengestelde belangen daarbinnen om te buigen tot succesvolle oplossingen.

Iedere adviseur is daarbij verantwoordelijk voor de zowel de inhoudelijke als de financiële vormgeving van zijn/haar project, de aansturing van eigen teamleden, externe uitvoerders, en de contacten met opdrachtgevers en andere stakeholders.

Voor deze functie zoeken we, bij voorkeur, een kandidaat op het niveau van senior KNA archeoloog met praktische ervaring gerelateerd aan één of meer van bovengenoemde werkvelden. Projectmanagement-ervaring met planologische- en bouwprojecten is een pré. Voorts worden verwacht uitstekende communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling), kennis van, en affiniteit met, de ruimtelijke ordening, zelfstandige werkhouding, een ondernemende instelling en de bereidheid te investeren in de eigen ontwikkeling.

Voor een geschikte kandidaat met aantoonbare ervaring, maar die nog 1 of 2 jaren door moet groeien naar de status van senior KNA-archeoloog, kunnen we overwegen een opleidingstraject in te richten.

Bij Vestigia bieden wij een informele en open werkomgeving voor getalenteerde, gemotiveerde en vooral resultaatgerichte mensen. Gedrevenheid, enthousiasme, flexibiliteit en zelfstandigheid bij onze medewerkers spreekt voor zich. Wij bieden je een afwisselende en uitdagende baan met de kans om je eigen talenten in te zetten en jezelf verder professioneel te ontwikkelen. Je kunt rekenen op coaching en ondersteuning.

Aanstelling is in eerste instantie voor bepaalde tijd. Bij gebleken geschiktheid kan de aanstelling daarna worden verlengd tot uiteindelijk een vast dienstverband. Honorering vindt plaats op basis van aantoonbare kennis- en werkervaring. Vestigia kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Sollicitaties kunnen tot en met 25 februari a.s. schriftelijk gericht worden aan Dr. Karen E. Waugh, Directeur, Vestigia BV Archeologie & Cultuurhistorie, Spoorstraat 5 3811 MN Amersfoort, of via e-mail: . Sollicitaties dienen te worden voorzien van een motivatie met CV. Geselecteerde kandidaten kunnen worden gevraagd om de naam van een referent te geven. Sollicitatiegesprekken worden gehouden in de eerste week van maart.